Smålandsstenar Turistinformation

Smålandsstenar Turistinformation i Torghuset är öppen varje sommar för dig som turist men också för dig som vill ge dig ut på upptäcksfärd på hemmaplan. Turistvärdar för året är Linn Petersson och Annie Fuchs. Tillsammans tar de emot och bjuder på sina bästa tips för sommaren.

Såhär beskriver Linn sig själv och sitt nya sommarjobb: "Jag är en social och träningsglad tjej. Detta är min första sommar som turistvärd i Smålandsstenar och jag vet att detta kommer bli en väldigt rolig sommar. Kom gärna in och säg hej!".

Och det här är Annies ord: "Jag är en glad 17-årig tjej från Smålandsstenar. Just nu läser jag naturvetenskapliga linjen på Gislaveds gymnasium. Detta är mitt första år som turistvärd. Välkommen in och säg hej!".

Nytt för i år är att Smålandsstenar Turistinformation och biblioteket samarbetar. Dörren mellan bibblan och Torghuset kommer stå öppen när det finns personal på plats i både Turistinformationen och biblioteket samtidigt och då kan du enkelt besöka oss båda. Bibliotekets sommaröppettider hittar du här »

Tidigare år har vi dessutom haft bokbytarsommar då man kan lämna in sin utlästa bok och byta till sig ny sommarläsning. Detta kör vi givetvis även i år. Kom in och gör en djupdykning bland deckare, trädgårdsböcker, romaner och ungdomslitteratur.

Välkommen till Smålandsstenar Turistinformation för härliga tips inför sommaren, en nygammal bok och varför inte en kopp kaffe!

Vi har öppet hela sommaren fram till och med den 26 augusti.

På Turistinformationens facebooksida hittar du mer information!

Turistvärdarna tipsar

Isaberg

Här kan du njuta av uteliv med extra allt! Allt ifrån bergets utmaningar till fots eller på mountainbike, till lugnet på vandringsleden, fisketuren eller i älgparken.

Läs mer ››

High Chaparral

High Chaparral är en västerninspirerad temapark belägen mitt i Gnosjöregionen i Kulltorp. Här finns upplevelser för hela familjen.

Läs mer ››

Släthults kvarn

Första gången Släthults kvarn finns omnämnd i litteraturen är år 1560 då Gustav Vasa upprättade ett register över gårdarnas produktion. Kvarnen var i drift till omkring 1907 och är idag ett populärt resmål av såväl kommuninvånare som turister.

Läs mer ››

Sandviks kyrka

Redan på 110-talet uppfördes en kyrka på den lilla halvön i sjön Fegen. Nuvarande Sandviks kyrka byggdes 1899 efter att den gamla kyrkan från 1600-talet eldhärjades år 1896.

Läs mer ››

Villstads brunn

Brunnen var en välbesökt kurort fram till början av 1900-talet. Under brunnstiden fanns här bland annat flera byggnader och en krocketplan. Idag är endast ett litet brunnshus kvar ovanför en av källorna.

Läs mer ››

Store Mosse

Store Mosse nationalpark är en av Sveriges 29 nationalparker och lockar många besökare med sitt unika växt- och djurliv.

Läs mer ››