Turistinformation

Smålandsstenar Turistinformation i Torghuset är öppen varje sommar för dig som turist men också för dig som vill ge dig ut på upptäcksfärd på hemmaplan. Men även när turistinformationen är stängd för säsongen så kan vi hjälpa till med information, kartor och material om vår bygd.

Välkommen in till oss och bläddra bland det material vi har i våra informationshyllor!

Utflyktstips

Ettö

Vandra i Ettö naturreservat, Hestra. Den 6 kilometer långa vandringsleden Ettö Golfbaneled går genom ett idylliskt landskap med lövängar, barrblandskog och hagar där du passerar både hängbro och ett brusande vattenfall.

Läs mer ››

Pelles

På vägen till Bolmsöfärjan i Sunnaryd ligger gården Pelles i Sunnaryd. Här kan du se de fina alpackorna som strövar i hagen. Hagen ligger precis intill vägen så alpackorna kan ses från bilen. 

Läs mer ››

Trädgårdscafé

Njut av en nygräddad våffla, kaffe eller glass i Evas blommande trädgård på Bolmsö. Trädgården har en stor gräsmatta med bänkar och bord och det finns gott om utrymme. Här finns även växtförsäljning. 

Läs mer ››

Isaberg

Här kan du njuta av uteliv med extra allt! Allt ifrån bergets utmaningar till fots eller på mountainbike, till lugnet på vandringsleden, fisketuren eller i älgparken.

Läs mer ››

High Chaparral

High Chaparral är en västerninspirerad temapark belägen mitt i Gnosjöregionen i Kulltorp. Här finns upplevelser för hela familjen.

Läs mer ››

Släthults kvarn

Första gången Släthults kvarn finns omnämnd i litteraturen är år 1560 då Gustav Vasa upprättade ett register över gårdarnas produktion. Kvarnen var i drift till omkring 1907 och är idag ett populärt resmål av såväl kommuninvånare som turister.

Läs mer ››

Sandviks kyrka

Redan på 110-talet uppfördes en kyrka på den lilla halvön i sjön Fegen. Nuvarande Sandviks kyrka byggdes 1899 efter att den gamla kyrkan från 1600-talet eldhärjades år 1896.

Läs mer ››

Villstads brunn

Brunnen var en välbesökt kurort fram till början av 1900-talet. Under brunnstiden fanns här bland annat flera byggnader och en krocketplan. Idag är endast ett litet brunnshus kvar ovanför en av källorna.

Läs mer ››

Store Mosse

Store Mosse nationalpark är en av Sveriges 29 nationalparker och lockar många besökare med sitt unika växt- och djurliv.

Läs mer ››