Om Torghuset

Torghuset i Smålandsstenar är en populär samlingsplats där det händer något varje dag. Allt från bio och konserter till föreläsningar och bröllopsfester. Här är det dans för yngre och äldre, föreningsmöten av alla de slag, bio samt små och stora arrangemang med allt från lokala förmågor till världsartister.

Inget evenemang är för stort eller för litet för Torghuset. Vi ställer upp med lokaler, personal, den nödvändiga tekniken och så hjälper vi dig självklart också med maten. Allt för att du ska få ett lyckat arrangemang. Vi finns här för dig och dina idéer!

2018 fick vi utmärkelsen ÅRETS SMÅLANDSSTENARBO.

Turistinformation
Sommartid (juni-augusti) har vi även Turistinformation i Torghuset. Men även när den är stängd för säsongen så kan vi hjälpa till med information, kartor och material om vår bygd. Kom in till oss och bläddra bland det material vi har i våra informationshyllor. 

FAQ – Vanliga frågor

DET HÄR ÄR TORGHUSET

STIFTELSEN

Torghuset ägs och förvaltas av en kommunal stiftelse, Stiftelsen Torghuset. Detta är stiftelsens styrelse (gäller från 2023):

Marie Cnattingius, ordförande
Stellan Paulsson, 1:e vice ordförande
Albin Dyberg, 2:e vice ordförande
Emelie Kindbladh, ledamot
Hannu Roukola, ledamot
Marie Källberg, ledamot
Kajsa Andersson, ledamot

Kjell Thelin, ersättare
Conny Persson, ersättare
Annette Rehn, ersättare
Johnny Pettersson, ersättare
Nicklas Olsson, ersättare
Inger Bloch, ersättare
Per-Gunnar Risberg, ersättare

TEAMET

Vi är ett starkt team som driver det dagliga arbetet med vårt Torghus. Vi finns på plats för att träffa folk, vi tar emot förfrågningar och gör upplägg för konferenser och möten åt alla er som vill vara i huset. 

Vi är fem personer som arbetar i huset till vardags men i personalen ingår också våra fantastiska biomedarbetare som sköter om biografen, tar emot er besökare och ser till att ni får en härlig bioupplevelse.

En viktig del av vårt jobb är också att planera för framtiden och skapa nya förutsättningar för er att använda och besöka Torghuset. Hör av dig om du har idéer du vill prata om.

Kontakta oss gärna

FOLKET

Alla ni som bor i vår region är en stor del av att skapa Torghuset. Det finns här för att alla invånare i vår kommun skall kunna använda det som en tillgång och skapa sina egna möten och arrangemang. Dessutom är det öppet för alla som vill att besöka med bio, föreläsningar och events. 

Människorna som fyller huset med aktivitet tillsammans är den viktigaste delen av Torghuset i Smålandsstenar!

Välkommen hit!