OM TORGHUSET

Torghuset i Smålandsstenar ritades av Bo Mattsson, Flensborns arkitektfirma i Huskvarna, och det första spadtaget till huset togs 1988. Huset är en populär samlingsplats där det händer något varje dag. Allt från bio och konserter till föreläsningar och bröllopsfester. Här är det dans för yngre och äldre, föreningsmöten av alla de slag, bio samt små och stora arrangemang med allt från lokala förmågor till världsartister.

På Torghuset tar vi väl hand om dig och dina önskemål när det gäller att arrangera konferenser, föreläsningar, möten, studiecirklar och föreningsmöten, konserter, fester eller vad det nu må vara. Vi ställer upp med lokaler, personal, den nödvändiga tekniken och så hjälper vi dig självklart också med maten. Allt för att du ska få ett lyckat arrangemang!

Barnkalas, träff med tjejgänget, konferens eller kick-off med jobbet. Inget evenemang är för stort eller för litet för Torghuset i Smålandsstenar.

Vi finns här för dig och dina idéer!

2018 fick vi utmärkelsen ÅRETS SMÅLANDSSTENARBO, läs mer lite längre ner på den här sidan.

 

Turistinformation
Sommartid (juni-augusti) har vi även Turistinformation i Torghuset. Men även när den är stängd för säsongen så kan vi hjälpa till med information, kartor och material om vår bygd. Kom in till oss och bläddra bland det material vi har i våra informationshyllor!

 

Vi blev ÅRETS SMÅLANDSSTENARBO

2018 fick vi i Torghuset ta emot Smålandsstenar samhällsförenings utmärkelse ÅRETS SMÅLANDSSTENARBO. Stefan Kjellström, ordförande i samhällsföreningen, överraskade med vackra blommor och den inramade utmärkelsen.
– Vi i styrelsen var oerhört överens om vem som skulle få priset i år. Alla ni gör ett fantastiskt jobb för Smålandsstenar!

Anette Josefsson, VD för Torghuset, tog emot priset tillsammans med flera ur personalen.
– Jag blev så otroligt glad när jag fick veta att det var VI som skulle få priset. Och att det var just med betoning på vi. För Torghuset är inte bara jag, en enda person. Utan det är hela huset, det här är ett lagarbete!

Motivering till ÅRETS SMÅLANDSSTENARBO 2018:
"För att under många år med stor entusiasm och serviceanda verkat för att skapa evenemang, stora som små. För ett ständigt sökande efter att hitta nya saker som lockar människor, gamla som unga, till Torghuset och som därigenom verkligen ökat attraktionskraften i Smålandsstenar. Bio, föreläsningar, konserter, mässor, utställningar och inte minst den årligt återkommande Ungdomsfestivalen första lördagen i oktober är lysande exempel på arrangemang som verkligen sätter Smålandsstenar på kartan.”

DET HÄR ÄR TORGHUSET

STIFTELSEN

Torghuset ägs och förvaltas av en kommunal stiftelse, Stiftelsen Torghuset. Detta är stiftelsens styrelse (gäller från 2019):

Annette Rehn, ordförande
Ylva Samuelsson, vice ordförande
Eva Frycklund, ledamot
Malin Hermansson, ledamot
Johan Björn, ledamot
Helena Sveningsson, ledamot
Inger Bloch, ledamot
Ingmarie Badh, ersättare
Stefan Kjellström, ersättare
Pauline Stenwall, ersättare
Naile Azizi, ersättare
Kjell Thelin, ersättare
Marie Källberg, ersättare
Per-Gunnar Risberg, ersättare

TEAMET

Vi är ett starkt team som driver det dagliga arbetet med vårt Torghus. Vi finns på plats för att träffa folk, vi tar emot förfrågningar och gör upplägg för konferenser och möten åt alla er som vill vara i huset. Vi driver bion med flera föreställningar varje vecka och många roliga biokoncept som återkommer. 

En viktig del av jobbet är också att planera för framtiden och skapa nya förutsättningar för er att använda och besöka Torghuset. Hör av dig om du har idéer du vill prata om.

Kontakta oss gärna

FOLKET

Alla ni som bor i vår region är en stor del av att skapa Torghuset. Det finns här för att alla invånare i vår kommun skall kunna använda det som en tillgång och skapa sina egna möten och arrangemang. Dessutom är det öppet för alla som vill att besöka med bio, föreläsningar och events. 

Människorna som fyller huset med aktivitet tillsammans är den viktigaste delen av Torghuset i Smålandsstenar!

Välkommen hit!