Metropolitan – Tosca – OBS! Inställt!

11-apr

Se Polarprisvinnaren Anna Netrebko i rollen som den passionerade divan i Puccinis Tosca när operan livesänds till oss den 11 april från Metropolitan i New York.

I Sir David McVicars djärva iscensättning av Puccinis operathriller är alltså stjärnsopranen Anna Netrebko den passionerade titeldivan, mot Brian Jagde som hennes älskare, målaren Mario Cavaradossi. Michael Volle är den onde polischefen Scarpia. Operan innehåller några av Puccinis mest minnesvärda melodier. Anna Netrebko är en av två vinnare av Polarpriset 2020. 

"Hon övertygar en publik som är ovan vid opera, öppnar dörrar och håller klassiker vid liv" lyder en del av juryns motivering till att Netrebko tilldelas priset.

Torghuset livesänder Tosca lördagen den 11 april. Enkel pausmeny ingår i biljettpriset och givetvis ser vi till att det blir extra feststämning i huset den här dagen.

Det är genom Folkets Hus och Parker som Torghusets biograf nu har fått möjligheten att sända sex av de operor som står på Mets repertoar säsongen 2019-2020: Turandot (12/10), Madama Butterfly (9/11), Akhnaten (23/11), Wozzeck (11/1), Porgy and Bess (1/2) och Tosca (11/4).

Mets livesändningar når mer än 2 200 biografer i 70 länder på sex kontinenter. Sedan starten 2006 har man sålt mer än 26 miljoner biljetter. I Sverige är det flera biografer som sänder Mets operor, Torghuset är en av dessa. Alla operor är textade på svenska.

"Det känns väldigt bra att göra opera lättillgänglig i hela Sverige. Denna säsong känns extra kul med klassiker som Turandot och Madama Butterfly, opera av den moderne mästaren Phillip Glass, liksom Porgy and Bess som närmar sig musikalgenren" säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Välkomna till Torghuset!

 

 

 

Medarrangör: Medborgarskolan