Metropolitan – Madama Butterfly

12-maj

Sista operan den här säsongen från New York är Puccinis klassiska opera Madama Butterfly.

Madama Butterfly är säsongens sista opera den här säsongen att sändas från Met i New York. 

I Torghuset visar vi Madama Butterfly söndagen den 12 maj kl. 17.00. 

Enkel pausmeny ingår i biljettpriset och givetvis ser vi till att det blir extra feststämning i huset den här kvällen.

Köp biljetter till Madama Butterfly »

Puccinis klassiska opera Madama Butterfly med sopranen Asmik Grigorian i huvudrollen livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer 11 maj. Vi visar operan söndagen den 12 maj. I sin Met-debut tar Asmik Grigorian sig an den krävande rollen som Cio-Cio-San, den godtrogna geishan i hjärtat av Puccinis tragedi. Tenoren Jonathan Tetelman är den känslolösa amerikanska sjöofficeren Pinkerton vars svek förstör henne.
Berättelsen om den olyckliga kärleken som plågar den unga japanskan är en av världens mest kända tragiska operor och de tidlösa melodierna (arian Un bel di och Humming Chorus) är välbekanta för både erfarna som nya operabesökare.
Mezzosopranen Elizabeth DeShong är det ståndaktiga hembiträdet Suzuki, och barytonen Lucas Meachem är den amerikanska konsuln Sharpless. Den hyllade maestro Xian Zhang gör sin Met-debut som dirigent i Oscarbelönade filmregissören Anthony Minghellas livfulla produktion.

Välkomna till Torghuset!

-------------------------------------

Det är genom Folkets Hus och Parker som Torghusets biograf nu har fått möjligheten att sända fem av de operor som står på Mets repertoar säsongen 2023-2024 från New York till oss i Smålandsstenar: Nabucco (6/1), Carmen (3/2), Ödets Makt (9/3), Romeo & Julia (23/3) och Madama Butterfly (12/5).

 

 

Medarrangör: Medborgarskolan