Metropolitan – Don Giovanni

20-maj

Vår svenske operastjärna Peter Mattei gör ännu en gång den fantastiska tolkningen av Don Giovanni på Met. Nu har du chans att se Mozarts mästerverk live på bio här hos oss.

Don Giovanni är nästa opera på tur att livesändas från Met. 

I Torghuset visar vi Don Giovanni live lördagen den 20 maj kl. 19.00. 

Enkel pausmeny ingår i biljettpriset och givetvis ser vi till att det blir extra feststämning i huset den här kvällen.

Köp biljetter till Don Giovanni »

Tony Award-belönade regissören Ivo van Hove gör sin Met-debut med Mozarts tragikomiska Don Giovanni. Berättelsen om bedrägeri och fördömelse utspelar sig i ett abstrakt landskap som utforskar de mörka sidorna av historien och dess karaktärer. Nathalie Stutzmann gör sin Met-debut som dirigent. Svenske barytonen Peter Mattei är en magnetisk Don Giovanni tillsammans med Adam Plachetka som Leporello. Sopranerna Federica Lombardi, Ana María Martínez och Ying Fang är kvinnorna Don Giovanni förfört och tenoren Ben Bliss sjunger rollen som Don Ottavio. 

Välkomna till Torghuset!

-------------------------------------

Det är genom Folkets Hus och Parker som Torghusets biograf nu har fått möjligheten att livesända sex av de operor som står på Mets repertoar säsongen 2022-2023 från New York till oss i Smålandsstenar: Medea (22/10), La Traviata (5/11), Fedora (14/1), Falstaff (1/4), Don Giovanni (20/5) och Trollflöjten (3/6).

Det är i år 15 år sedan Folkets Hus och Parker lanserade sin verksamhet med opera på bio och gjorde sin första livesändning från The Met i New York. Met-operan Eugen Onegin visades på 20 dukar, idag visas de största titlarna på 120 biografer. "Den digitalt sända scenkonsten med föreställningar från de största till de mindre scenkonsthusen, skapar unika möten mellan människor lokalt, nationellt och internationellt. Att vi lyckats utveckla och ständigt förnya Live på bio-verksamheten för att sprida kultur i hela landet, är något vi känner stolthet över i hela Folkets hus- och parkrörelsen" säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

 

 

 

Medarrangör: Medborgarskolan

 

08-februari

Holy Spider

Kom och se hyllade och prisade filmen Holy Spider. Efteråt bjuder vi på fika och ett livestreamat samtal från Folkets Hus i Rinkeby med en kvinnopanel om situationen i Iran och varför det är viktigt att vi krokar arm för ett samhälle fritt från våld.

09-februari

SPF Årsmöte

Kl 15:00 Parentation SPF-kören Underhållning av lokala förmågor. Anmälan krävs. spf.villstad@bahnhof.se

10-februari

Sportlovsdisco

Nu är det dags för SPORTLOVSDISCO för alla i åk 4–6.

14-februari

Fira Alla hjärtans dag med oss

Ta med vännen, kärleken, mamma eller syrran för att fira denna dag med oss. Vi visar MAGIC MIKE'S LAST DANCE kl. 19.00. Lyxa till det lite extra och kom redan från kl. 17.30 och njut av räkmacka och alkoholfri öl/cider.

02-mars

SPF Månadsträff

Kl 15:00 Finnvedens Dragspelsklubb underhåller. Anmälan krävs. spf.villstad@bahnhof.se

09-mars

PRO Årsmöte

14.30 Sedvanliga förhandlingar, alla val gjorda innan årsmötet. PRO-kören medverkar under Sven Jarls ledning. Vi bjuder på kaffe

18-mars

Dans för funktionsnedsatta

Nu är det äntligen dags för dans för funktionsnedsatta. DJ Stubbe från Gislaved spelar schlagerlåtar och dina önskelåtar. Kom och önska dina favoriter!

01-april

Metropolitan – Falstaff

Verdis populära opera Falstaff kommer nu till bioduken. Den 1 april ser du den i Torghuset.

05-april

PRO påskbuffé

Påskbuffé med underhållning av Pia Andersson och Krister Karlsson. Pris 300:-/person, anmälan senast 27/3 till Gunhild Dolk 073-8341666

06-april

SPF Månadsträff

PÅSKLUNCH med underhållning av Ulrika och Leif. kl 15:00 Anmälan krävs. spf.villstad@bahnhof.se

04-maj

SPF Månadsträff

kl 15:00 Nöjesknickedickarna Anders och Sylve svarar för underhållningen. Anmälan krävs. spf.villstad@bahnhof.se

05-maj

Gitarrfest

Konsert kl. 19.00-20.30

03-juni

Metropolitan – Trollflöjten

Mozarts underbara Trollflöjten är en saga för hela familjen. En färgsprakande uppsättning med fantasifulla kostymer och otrolig scenografi. Se den live på bio i Smålandsstenar den 3 juni.