Män i mogen ålder – live på bio

23-nov

Ta chansen att se livesänd teater här i Torghuset. Fredagen den 23 november kl 18.00 sänds den finska teatern Män i mogen ålder/Vanhoja poikia till oss från Tammerfors Arbetarteater.

Detta är ett samarbete mellan Torghuset, Gislaved Värnamo Teaterförening (som är en del av Riksteatern) samt Folkets Hus och Parker.

Humor och vemod går hand i hand när fyra män på en vindpinad ö i sjön Saimen delar minnen, förhoppningar, sina djupaste sorger och mest känslosamma drömmar med varandra. Männens berättelser ackompanjeras av ett tjugotal sånger av den kände kompositören Juha Watt Vainio. Juha Watt Vainio skrev cirka 2 400 texter under sin livstid.

I rollerna ser vi Taneli Mäkelä, Esko Roine, Tuomas Uusitalo och Puntti Valtonen, som alla är kända finska skådespelare.

Foto: Kari Sunnari

Män i mogen ålder/Vanhoja poikia är en föreställning på finska som sänds live från Tammerfors Arbetarteater den 23 november till platser runt om i Sverige, en av dessa är Torghuset, Smålandsstenar. Föreställningen textas på såväl finska som svenska.

Livesändningen av Män i mogen ålder är ett pilotprojekt som Riksteatern har ihop med Folkets Hus och Parker.

Noteras kan att Gislaved numera är ett finskt förvaltningsområde, det första i Jönköpings län. Läs mer här »

Biljettpris: 150 kr
Speltid: 2 timmar

Här köper du dina biljetter »

 

 

 

Medarrangör: