Jonas Kaufmann – It's Christmas

28-nov

Årets julkonsert ser du på bio här i Torghuset. Operastjärnan Jonas Kaufmann bjuder in till en intim kyrkokonsert med klassiska julsånger på bioduken.

Julstämningen är på topp när stjärntenoren Jonas Kaufmann med gäster och stor kör i en kyrka i Salzburg framför en mängd klassiska julsånger som O Tannenbaum, Stille Nacht, Hark The Herald Angels Sing, Jingle Bells och White Christmas. Som en stor överraskning till publiken i Sverige sjunger han Nu tändas tusen juleljus på svenska!

Operastjärnan Jonas Kaufmann är född 1969 i München. Han är kanske mest känd för sina spintoroller, exempelvis Don José i Carmen och Cavaradossi i Tosca. Kaufmann är ofta omnämnd som en av dagens främste tenorer. Hans röst klarar såväl djupa barytontoner i lägsta registret som höga C. 

Jonas Kaufmanns professionella karriär började 1994 vid Saarbrückens Staatstheater. Därefter blev han inbjuden till operahus i Tyskland, exempelvis Hamburg Stuttgart och Berlinerfilharmonikerna. Han har hyllats av kritiker för sina framträdanden i Carmen på Londons Royal Opera House samt som Alfredo i La Traviata på Metropolitan.

Julkonserten spelades in i Salzburg 2020.

Torghuset visar konserten på bioduken den 28 november kl. 16.00.

Här kan du köpa biljetter »

 

 

Medarrangör: