FAQ – Vanliga frågor

När visar Torghuset bio?
Vi visar film varje vecka. Vi har kvällsfilm flera gånger i veckan. Någon dag i veckan (oftast måndagar) har vi dagbio kl 13.30. Ett par gånger varje vår och höst visar vi även film på torsdagar (BioKontrast). Ibland har vi även barnfilm som matiné på lördagar eller söndagar.

Hur många platser har biografen?
Totalt kan bion ta emot 110 besökare. Salongen består främst av våra blå biofåtöljer men på bakersta raden har vi 14 vanliga klädda stolar om man önskar lite bättre benutrymme till exempel.

Hur köper man biljetter på torghuset.se?
Klicka på BIO högst upp på vår hemsida och du kommer direkt in i vår biljettbutik.
1. Välj film och därefter dag och tid för föreställningen. 
2. Välj hur många biljetter du vill köpa.
3. Välj var i salongen du vill sitta genom att klicka på salongskartan.
4. Välj om du vill reservera eller köpa biljetter.
5. Väljer du RESERVERA så fyller du i din mejladress och bekräftar sedan reservationen. Tänk på att du måste hämta dina biljetter senast 30 minuter innan visningen börjar.
6. Väljer du KÖP betalar du enkelt dina biljetter direkt på nätet med Klarna.
7. FÄRDIGT!

När kan man betala och hämta sina reserverade biljetter?
Du kan komma när som helst då vi har öppet i huset. Våra öppettider är måndag-torsdag kl 8-17 samt fredag 8-12. Givetvis kan du även komma då biljettkassan är öppen (i samband med biovisningar). Absolut sista tiden för att hämta biljetterna är senast 30 minuter innan visningen börjar.

Vad har ni för betalningsmedel på torghuset.se?
På vår hemsida betalar du dina biljetter med Klarna, kort eller swish.

Kan man betala sina biljetter med presentkort?
Det går alldeles utmärkt. Torghusets presentkort är en perfekt present eller julklapp som man kan använda i vår biljettkassa i Torghuset. Vill du köpa ett presentkort och ge bort? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kan man betala sina biljetter med Västbokortet?
Självklart!

Jag har ett presentkort från SF, kan jag använda det hos er?
Nej, det kan du inte. Vi är ingen SF-biograf och tar inte emot företagsbiljetter eller plastkort från SF.

Textas filmerna som visas på biografen?
Japp, alla filmer textas, även de svenska!

Visar ni film i 3D?
Ja, det gör vi ibland. Det står tydligt på filmsidan här på torghuset.se om filmen är i 3D.

Vad innebär dagbio?
Vår dagbio är oftast på måndagar kl 13.30 men ibland händer det att vi byter dag då det händer andra saker i huset på filmdagen (håll utkik här på hemsidan eller på vår FB-sida för det aktuella bioprogrammet). När vi har dagbio bjuder vi även på fika efter filmen.

Vad innebär BioKontrast?
Våra BioKontrast-filmer är kvalitetsfilm ofta med ett underliggande budskap eller i ett ämne som kan diskuteras och reflekteras kring. BioKontrast visar vi på torsdagar kl. 18.30. Vi bjuder alltid på fika före filmen, det står framdukat från kl. 17.30.

Vad innebär Biopasset?
Med Biopasset får du se tio utvalda biofilmer hos oss i Torghuset till halva priset. Premiärerna är jämnt fördelade över det närmaste året (2022). Det är tio spännande, gripande och upplevelserika berättelser från Sverige och övriga världen. Biopasset kostar 149 kronor och du köper det på www.biopasset.seDär kan du också läsa mer om hur det går till. Filmerna som ingår är House of Gucci, Spencer, Parallella mödrar, Dag för dag, Elizabeth, Eiffel, Elvis, Mrs. Harris goes to Paris, Där kräftorna sjunger och Bränn alla mina brev.

Vad gäller angående åldersgränser i Torghuset?
Vid föreställningar där åldersgränserna 7, 11 eller 15 år fastställs för inträde är det biografpersonalen som är skyldig att i tveksamma fall kräva att vederbörande styrker sin ålder. I sällskap med vuxen som fyllt 18 år:

  • Äger barn under 7 år tillträde till filmer godkända från 7 år
  • Äger barn fyllda 7 år tillträde till filmer godkända från 11 år
  • Äger barn fyllda 11 år tillträde till filmer godkända från 15 år

BIO PÅ OLIKA SÄTT

Dagbio

Vår dagbio har blivit ett jättepopulärt koncept. Dagbio har vi oftast på måndagar kl. 13.30 och då visar vi en aktuell film ur repertoaren. Vi bjuder på fika efter filmen!

Följ oss även på Facebook, där får du alltid senaste info. Dessutom kan du prenumerera på nyhetsbrevet (se längst ner på sidan) så håller du dig också uppdaterad.

BioKonferens

Kombinera din konferens eller möte med att se en film tillsammans. Detta har snabbt blivit populärt bland våra konferensgäster. Vi kan visa film utifrån önskemål eller så kombinerar ni ert möte med vårt ordinarie filmutbud. Oavsett så blir det en positiv helhet! Kontakta oss för ett upplägg.