FAQ – Vanliga frågor

När visar Torghuset bio?
Vi visar film varje vecka. Vi har kvällsfilm flera gånger i veckan. Någon dag i veckan (oftast måndagar) har vi dagbio kl 14.00. Ett par gånger varje vår och höst visar vi även film på torsdagar (BioKontrast). Ibland har vi även barnfilm som matiné på lördagar eller söndagar.

Hur många platser har biografen?
Totalt kan bion ta emot 110 besökare. Salongen består främst av våra blå biofåtöljer men på bakersta raden har vi 14 vanliga klädda stolar om man önskar lite bättre benutrymme till exempel.

Hur köper man biljetter på torghuset.se?
Välj vilken film du vill se och därefter väljer du föreställning. Klicka på BOKA FILM och du slussas vidare till nästa steg. Där väljer du antal platser och var du vill sitta. Betala dina biljetter direkt via nätet, då slipper du dessutom köa i kassan innan filmen börjar. Vill du betala direkt så ska du välja alternativet BOKA & BETALA. Du kan också välja att betala dem vid ett senare tillfälle, närmare föreställningsdagen, och då väljer du BOKA (läs mer under nästa fråga). Notera dock att du då måste göra köpet som inloggad medlem. Du kan göra ditt köp/din bokning på torghuset.se som inloggad medlem men du kan också välja att bara fylla i ditt namn, din e-post och telefonnummer. Köp av biljetter sker på nätet senast 1,5 timme innan filmen börjar. Betala dina biljetter på nätet med antingen kort eller swish.

När kan man betala och hämta sina bokade biljetter?
Du kan komma när som helst då vi har öppet i huset. Våra öppettider är måndag-torsdag kl 8-17 samt fredag 8-12. Givetvis kan du även komma då biljettkassan är öppen (i samband med biovisningar). Har du valt BOKA när du bokade dina biljetter kan du logga in i efterhand på vår bokningssida för att betala dina biljetter närmare föreställningsdatum. Detta kan du dock bara göra om du valt att göra din bokning som inloggad medlem. Har du bokat biljetter utan att ha ett konto kan du inte betala biljetterna i efterhand på nätet, då får du komma hit istället. Om du inte har betalat dina biljetter på föreställningsdagen måste du komma hit i god tid, absolut sista tiden för att hämta biljetterna är senast 30 minuter innan visningen börjar.

Vad har ni för betalningsmedel på torghuset.se?
På vår hemsida betalar du dina biljetter antingen med kort eller swish.

Kan man betala sina biljetter med presentkort?
Det går alldeles utmärkt. Torghusets presentkort är en perfekt present eller julklapp som man kan använda i vår biljettkassa i Torghuset. Vill du köpa ett presentkort och ge bort? Kontakta oss så berättar vi mer!

Kan man betala sina biljetter med Västbokortet?
Självklart!

Jag har ett presentkort från SF, kan jag använda det hos er?
Vi tar emot SF:s företagsbiljetter mot en administrativ avgift på 30 kr. Däremot kan du inte använda SF:s plastkort. Observera att det även tillkommer en extra avgift på 30 kr om det gäller 3D-visning.

Textas filmerna som visas på biografen?
Japp, alla filmer textas, även de svenska!

Visar ni film i 3D?
Ja, det gör vi ibland. Det står tydligt på filmsidan här på torghuset.se om filmen är i 3D.

Vad innebär dagbio?
Vår dagbio är oftast på måndagar kl 14.00 men ibland händer det att vi byter dag då det händer andra saker i huset på filmdagen (håll utkik här på hemsidan eller på vår FB-sida för det aktuella bioprogrammet). När vi har dagbio bjuder vi även på fika efter filmen.

Vad innebär BioKontrast?
Våra BioKontrast-filmer är kvalitetsfilm ofta med ett underliggande budskap eller i ett ämne som kan diskuteras och reflekteras kring. BioKontrast är på torsdagar, ett par gånger varje vår och höst. Vi bjuder alltid på fika före filmen.

Vad gäller angående åldersgränser i Torghuset?
Vid föreställningar där åldersgränserna 7, 11 eller 15 år fastställs för inträde är det biografpersonalen som är skyldig att i tveksamma fall kräva att vederbörande styrker sin ålder. I sällskap med vuxen som fyllt 18 år:

  • Äger barn under 7 år tillträde till filmer godkända från 7 år
  • Äger barn fyllda 7 år tillträde till filmer godkända från 11 år
  • Äger barn fyllda 11 år tillträde till filmer godkända från 15 år 

Mina sidor

Vill du logga in på dina sidor i biobokningen?

Klicka på nedanstående knapp och välj LOGGA IN längst upp till höger. När du fyllt i dina användaruppgifter så kan du se dina biljettbokningar.

Mina sidor

BIO PÅ OLIKA SÄTT

BioKontrast

BioKontrast är det gemensamma namnet på ett antal föreningar i Sverige som arrangerar icke-kommersiella biografvisningar för allmänheten, som ett komplement till det vanliga filmutbudet. Vi har som mål att visa kvalitetsfilm, ofta med ett underliggande budskap eller i ett ämne som kan diskuteras och reflekteras kring. Våra BioKontrastvisningar är omtyckta och leder ofta till massor av intressanta samtal.

Pris: 90 kr 
Fika före filmen (från kl 18.00) ingår alltid i BioKontrast.

 

Recension


Minari har kanske de flesta någon gång smakat på, men långt ifrån alla har sett senaste BioKontrast-filmen med samma namn. En mormor som inte är som andra mormödrar kommer från Korea för att hjälpa till. Kan det bli bättre?
Ibland vill man bara väl, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Särskilt inte när man har olika uppfattningar om vad man vill ha av livet. Det här är en lite annorlunda film som utspelar sig i USA med koreanska invandrare som möter en del udda amerikaner. Vänskap kan uppstå i de konstigaste av världar och där man minst väntar sig att hitta den. 
Minari är en fantastisk början på höstens BioKontrast-säsong. Jag rekommenderar den med mycket varm hand.
Maria Petersson
BioKontrast-medlem

Dagbio

Vår dagbio har blivit ett jättepopulärt koncept. Varje måndag kl 14.00 visar vi en aktuell film ur repertoaren. Vi bjuder på fika efter filmen!

Följ oss även på Facebook, där får du alltid senaste info. Dessutom kan du prenumerera på nyhetsbrevet (se längst ner på sidan) så håller du dig också uppdaterad.

BioMat

Varför inte göra Biokvällen lite längre och mycket trevligare. Passa på att gå ut och ta en bit mat i Smålandsstenar innan eller efter filmen.

BioKonferens

Kombinera din konferens eller möte med att se en film tillsammans. Detta har snabbt blivit populärt bland våra konferensgäster. Vi kan visa film utifrån önskemål eller så kombinerar ni ert möte med vårt ordinarie filmutbud. Oavsett så blir det en positiv helhet! Kontakta oss för ett upplägg.