Våra Biokoncept

Vi är väldigt stolta över att ha en fullt utrustad biosalong i Torghuset och vår bio är både populär och välbesökt idag. Det är roligt att gå på bio och vi har skapat lite olika koncept kring bion som vi gärna delar med oss av. Det är dels koncept som handlar om vilken typ av film som visas. Dels de som handlar om vad kan kan göra mer än att se på film. 

Läs mer om våra koncept just nu, här nedan. 

Gå till biosidan för att se alla filmer

Bio på olika sätt

BioKontrast

BioKontrast är det gemensamma namnet på ett antal föreningar i Sverige som arrangerar icke-kommersiella biografvisningar för allmänheten, som ett komplement till det vanliga filmutbudet. Vi har som mål att visa kvalitetsfilm, ofta med ett underliggande budskap eller i ett ämne som kan diskuteras och reflekteras kring. Våra BioKontrastvisningar är omtyckta och leder ofta till massor av intressanta samtal.

Pris: 80 kr 
Fika före filmen (från kl 18.00) ingår alltid i BioKontrast.

Medarrangör: NBV.

Recension

Vårens Biokontrast-säsong har avslutats med den verklighetsbaserade finska filmen Ikitie – Den eviga vägen.
 
I denna film var det dags att lära sig något nytt igen. Visst har jag hört talas om lapprörelsen i Finland, men jag har väl inte haft några djupare kunskaper om den. Ikitie fick mig att häpna över vad som hände, bokstavligt talat!
Att det har flyttat folk från USA och Kanada och en del andra nordiska länder, för att bo i Ryssland/Karelen, var för mig en nyhet. Att USA och Ryssland sopat dessa människors död (mord) under mattan och låtsas som om inget har hänt, är för mig obegripligt. Att barn stulits från dessa tiotusentals mördade människor och uppfostrats på barnhem för att bli goda sovjetiska medborgare och storebror i väst kniper käft och tittar på. Hjälper inte sina egna landsmän eller ifrågasätter inte vad som hänt dem? En film som börjar så vackert, förvandlades snabbt till en mardröm, för de inblandade.
En fantastiskt bra gjord film, med mycket känsla i filmen och de grymma ödena träffade rakt i hjärtat, samtidigt som man blev fly förbannad på deras vägnar. Se filmen, ni kommer att bli förvånade över att ni inte haft en aning om att detta har hänt.
 
Maria Petersson
Biokontrastmedlem

BioFjorton

Vår eftermiddagsbio har blivit ett jättepopulärt koncept. Varje måndag kl 14.00 visar vi en aktuell film ur repertoaren. Vi bjuder på fika efter filmen!

Följ oss även på Facebook, där får du alltid senaste info. Dessutom kan du prenumerera på nyhetsbrevet (se längst ner på sidan) så håller du dig också uppdaterad.

BioMat

Varför inte göra Biokvällen lite längre och mycket trevligare. Passa på att gå ut och ta en bit mat i Smålandsstenar innan eller efter filmen. Torghuset har inlett samarbete med några av våra lokala restauranger och på vår Facebooksida kan du tävla och ha chansen att vinna 2 biobiljetter och ett restaurangbesök på någon utav dessa restauranger. 

Sabinas Steakhouse 
Jabers kök 
Restaurang Man Hau 
Pizzeria Rendez Vouz

BioKonferens

Kombinera din konferens eller möte med att se en film tillsammans. Detta har snabbt blivit populärt bland våra konferensgäster. Vi kan visa film utifrån önskemål eller så kombinerar ni ert möte med vårt ordinarie filmutbud. Oavsett så blir det en positiv helhet! Kontakta oss för ett upplägg.