Våra Biokoncept

Vi är väldigt stolta över att ha en fullt utrustad biosalong i Torghuset och vår bio är både populär och välbesökt idag. Det är roligt att gå på bio och vi har skapat lite olika koncept kring bion som vi gärna delar med oss av. Det är dels koncept som handlar om vilken typ av film som visas. Dels de som handlar om vad kan kan göra mer än att se på film. 

Läs mer om våra koncept just nu, här nedan. 

Gå till biosidan för att se alla filmer

Bio på olika sätt

BioNio

Av unga - För unga. En lördag i månaden, alltid klockan nio, är det ungdomarna som tar ordet och bestämmer vad som ska hända på vår biograf. Ni väljer vilken film som ska visas (utifrån filmutbudet) eller vilket snacks som ska finnas. Gemensamt för allt som händer i salongen är att alla, ja, varenda en, ska känna sig trygga och välkomna. Ta gärna med en kompis eller tre! Vi öppnar kl 20.00 för ”häng” i foajén. Kiosken säljer godis, dricka, popcorn och även kaffe/te finns. Filmen börjar alltid kl 21.

Pris: 80 kr 

Läs mer om BioNio nationellt

BioKontrast

Bio Kontrast är det gemensamma namnet på ett antal föreningar i Sverige som arrangerar icke-kommersiella biografvisningar för allmänheten, som ett komplement till det vanliga filmutbudet. Vi har som mål att visa kvalitetsfilm, ofta med ett underliggande budskap eller i ett ämne som kan diskuteras och reflekteras kring. Våra BioKontrastvisningar är omtyckta och leder ofta till massor av intressanta samtal.

Pris: 75 kr 
Fika före filmen ingår alltid i BioKontrast.

Vi återkommer med nytt program för BioKontrast till hösten. 

Recension

Torsdagen den 27 april visade vi vårens sista, av sju biokontrast filmer "THE OTHER SIDE OF HOPE". Det bjöds på en hel del skratt under denna finska film. Vardagens tokigheter och människors beteende kan locka till många skratt. Det bjöds på en hel del rasistiska inslag i filmen, som rent spontant mottogs med ogillande från publiken. Men det fanns även en hel del värme och hjälp av människor som faktiskt gör skillnad, även om det verkar vara lite, så gör det mycket, för den som behöver hjälp. Varför tror en del människor att det är okej att sparka på de som redan ligger ner, mår man bättre själv av att förnedra någon, som redan har det för jävligt. Har man så dålig självkänsla att man siktar så lågt som att göra livet surt för de som redan har förlorat allt! Mycket märkligt beteende!!!

Jag rekomenderar denna finska film med varm hand! Man får sig en hel del tankeställare, om mäniskors goda o onda sidor! Kan man helt enkelt inte bara leva o låta leva!

Maria Petersson/ medlem av BioKontrastgruppen

BioMat

Varför inte göra Biokvällen lite längre och mycket trevligare. Passa på att gå ut och ta en bit mat i Smålandsstenar innan eller efter filmen. Torghuset har inlett samarbete med några av våra lokala restauranger och på vår Facebooksida kan du tävla och ha chansen att vinna 2 biobiljetter och ett restaurangbesök på någon utav dessa restauranger. 

Sabinas Steakhouse 
Jabers kök 
Restaurang Man Hau 
Pizzeria Rendez Vouz

BioKonferens

Kombinera din konferens eller möte med att se en film tillsammans. Detta har snabbt blivit populärt bland våra konferensgäster. Vi kan visa film utifrån önskemål eller så kombinerar ni ert möte med vårt ordinarie filmutbud. Oavsett så blir det en positiv helhet! Kontakta oss för ett upplägg. 

BioFjorton

Vår eftermiddagsbio har blivit ett jättepopulärt koncept. Varje måndag kl 14.00 visar vi en aktuell film ur repertoaren. Vi bjuder på fika efter filmen!

Just nu har BioFjorton sommaruppehåll men vi återkommer med ett nytt program i augusti. Följ oss på Facebook så får du alltid senaste info där. Du kan också prenumerera på nyhetsbrevet (se längst ner på sidan) så håller du dig alltid uppdaterad.